Лінкявічус нагадав Трампу про взаємні зобов’язання в рамках НАТО

Лінкявічус нагадав Трампу про взаємні зобов’язання в рамках НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що країни Балтії виконують свої зобов'язання перед НАТО, відзначивши, що заява кандидата на пост президента США Дональда Трампа про застереження у разі відповіді на потенційну агресію Росії пов'язано з передвиборною риторикою.

Про це повідомляє Delfi.

"Країни Балтії не дають жодних підстав сумніватися у виконанні зобов'язань перед Альянсом. У нас також немає підстав для сумнівів у тому, що і союзники виконуватимуть свої зобов'язання перед Альянсом", - сказав міністр.

Він відзначив, що Литва швидко збільшує фінансування оборонної сфери - за динамікою нарощування витрат на оборону зараз країна посідає перше місце в Альянсі.

На думку Лінкявічуса, "зауваження Трампа ще раз звертають увагу на те, що нам усім треба піклуватися про свою безпеку і самим", але не сумніватися, що "це зроблять і наші союзники".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Дональд Трамп на запитання газети The New York Times про загрожуючі дії Росії, що викликають тривогу у невеликих країн Балтії, сказав, що якщо РФ нападе на них, то рішення про те, чи надавати їм допомогу, він прийматиме тільки після перевірки, чи виконували ці країни "свої зобов'язання перед нами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-