Коаліція обговорює у Вашингтоні стратегію боротьби з ІДІЛ

Коаліція обговорює у Вашингтоні стратегію боротьби з ІДІЛ

Укрінформ
Зустріч на рівні глав оборонних відомств понад 30 країн, що протистоять ІДІЛ у Сирії та Іраку в складі Міжнародної коаліції, зібралися в середу в Вашингтоні для обговорення подальшої стратегії боротьби з "Ісламською державою".

Засідання проходить на військово-повітряній базі Ендрюс у передмісті американської столиці, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібно розробити плани та визначитись із зобов'язаннями, щоб розвинути наш успіх та забезпечити остаточну поразку ІДІЛ. Сьогодні нам необхідно переглянути й узгодити наступні дії в нашій кампанії", - наголосив міністр оборони США Ештон Картер, відкриваючи зустріч.

Він зазначив, що також будуть визначені ресурси й підтримка, необхідні для виконання намічених задач.

Глава Пентагону зауважив, що дві третини країн коаліції, включно зі США, збільшили підтримку кампанії проти ІДІЛ, що принесло певні успіхі на полі бою. Крім того, багато інших членів, за його словами, зробили важливий економічний, політичний й гуманітарний внесок у спільну справу. "Але всім нам потрібно зробити ще більше", - заявив глава американського оборонного відомства. 

Ще одним стратегічним пріоритетом Картер назвав необхідність узгодження політичних та економічних зусиль з прогресом, досягнутим у військовій кампанії. Це, за його словами, стане однією з головних тем другого дня міжнародної зустрічі, яке пройде в четвер у Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-