Коаліція завдала авіаудари по ІДІЛ в сирійському місті Манбідж

Коаліція завдала авіаудари по ІДІЛ в сирійському місті Манбідж

Укрінформ
Багатонаціональна коаліція впродовж минулої доби завдала серію авіаударів по позиціях ІДІЛ у сирійському місті Манбідж, розвиваючи досягнутий кілька днів тому успіх зі звільнення більшої частини міста.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони США, оприлюдненого в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Бомбардувальна й винищувальна авіація завдала три удари в районі населеного пункту Манбідж (Сирія), уразивши три окремих підрозділи ІДІЛ тактичного рівня та знищивши дев'ять бойових позицій ІД, командно-штабний вузол та 12 транспортних засобів", – поінформували в Пентагоні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня сили Сирійської Арабської Коаліції за підтримки Міжнародної коаліції провели успішну операцію зі звільнення більшої частини міста Манбідж та захопили штаб-квартиру, яку терористи розмістили в лікарні. Міжнародні сили тиснуть на ІДІЛ в Манбіджі по чотирьох фронтах, втім підрозділи ІД міцно закріпилися в центрі міста, де проходять запеклі бої.

Водночас повідомляється, що Міжнародна коаліція паралельно проводить операції проти осередків "Ісламської держави" в Іраку. Зокрема, удари були нанесені в районах міст Багдаді, Хіт, Кісік, Мосул, Кайяра, Рамаді, Султан Абдалла й Таль Афар. При цьому були ліквідовані підрозділи терористів, бойові позиції, склади зі зброєю та продовольством бойовиків, а також техніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-