Туреччина залишилася партнером і союзником США - глава Міноборони

Туреччина залишилася партнером і союзником США - глава Міноборони

Укрінформ
Міністр оброни Туречини Фікрі Ішик під час телефонної розмови з главою Пентагону Ештоном Картером запевнив американську сторону, що його країна залишається партнером США і союзником по Міжнародній коаліції попри недавні заворушення у ній.

Як повідомили в Пентагоні, розмова відбулася у вівторок за ініціативи міністра оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр Фікрі Ішик подякував за дзвінок та запевнив главу Пентагону, що Туреччина залишається рішучим і вірним партнером (для США – ред.), а також союзником у боротьбі з ІДІЛ і тероризмом у всіх його проявах", - зазначається в офіційному повідомленні.

Міністр Картер, зі свого боку, підтвердив підтримку США демократично обраного цивільного уряду Туреччини та верховенства права в країні.

Співрозмовники обговорили важливість відновлення операцій з авіабази Інджирлік, звідки США проводять кампанію проти угруповання "Ісламська держава".

"Обидві сторони погодилися залишатися на зв'язку впродовж найближчих днів і тижнів", - зауважили в Міністерстві оборони Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-