У центрі Єревана демонстранти зіткнулися з поліцією

У центрі Єревана демонстранти зіткнулися з поліцією

Укрінформ
Зіткнення між демонстрантами і поліцією відбулися в понеділок увечері на площі Свободи в центрі Єревана.

Як повідомляє Інтерфакс, близько ста людей спробували пройти ходою в район захопленого озброєним угрупованням відділення поліції. Однак начальник міської поліції Ашот Карапетян заявив, що не дозволяє провести ходу, після чого люди спробували силою прорватися крізь поліцейське оточення.

Наразі демонстранти рухаються в бік прилеглого до площі Свободи Північного проспекту. Шлях їм час від часу намагаються заступити поліцейські, однак їх оточення постійно проривають.

Тим часом опозиціонери закликали жителів міста вийти на вулиці та протестувати проти влади.

На світанку в неділю група озброєних людей захопила будівлю поліції в Єревані з тим, щоб звільнити координатора вірменської опозиційної громадянської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, який перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї. Повідомлялося, що при захопленні будівлі один поліцейський був убитий, четверо поранені. Серед заручників був заступник голови поліції Вірменії генерал-майор Вардан Єгіазарян і заступник начальника поліції Єревана полковник Валерій Осіпян.

Вранці в понеділок злочинці звільнили двох заручників.

"В результаті тривалих переговорів у ніч на 18 липня вдалося звільнити одного поліцейського, а також водія автомобіля "швидкої допомоги", - повідомили тоді в Службі національної безпеки Вірменії.

Згідно з повідомленням, угруповання відмовляється скласти зброю і здатися владі.

Фото: Інтерфакс

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-