В Єревані опозиція другий день утримує заручників у будівлі поліції

В Єревані опозиція другий день утримує заручників у будівлі поліції

Укрінформ
Група озброєних прихильників вірменського опозиціонера Жирайра Сефіляна вже другий день утримує заручників у будівлі поліції в Єревані.

Про це повідомляє Arminfo.

Ніч біля захопленої будівлі полку патрульно-постової служби в адміністративному окрузі Еребуні пройшла спокійно. Минуло вже більше доби з моменту захоплення полку патрульно-постової служби учасниками угруповання.

Як повідомлялося, 17 липня група осіб захопила будівлю полку поліції Вірменії. В ході захоплення один високопоставлений поліцейський загинув, ще 4 поранено, стан двох з них вкрай тяжкий. Ще 6 осіб продовжують перебувати в заручниках, у тому числі і заступник начальника столичної поліції Валерій Осипян.

Пізніше ЗМІ повідомили, що озброєне угруповання, яке захопило будівлю відділення поліції і внутрішніх військ в Єревані, відпустило на свободу одного з шести заручників.

Напад скоїла група озброєних прихильників опозиціонера Жирайра Сефіляна. Він був затриманий 20 червня. В ході слідства повідомлялося, що він з групою осіб запланував за допомогою озброєних угруповань захопити будівлі, споруди, засоби телекомунікації, у тому числі телевежу Єревана. Як запобіжний захід було обрано арешт на два місяці. Проте його прихильники вважають справу сфабрикованою, а арешт - політичним переслідуванням, приводом для чого послужили політичні погляди, діяльність, а також заяви Сефіляна з приводу втрат, які вірменська сторона зазнала в ході бойових дій під час загострення нагірно-карабаського конфлікту на початку квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-