Ердоган розповів, як уникнув смерті

Ердоган розповів, як уникнув смерті

Укрінформ
Повернувшись у Стамбул, президент Туреччини дав прес-конференцію в аеропорту Ататюрк, де його чекали журналісти і тисячі прихильників.

Прихильники Ердогана оточили його машину прямо на льотному полі, свідчать кадри каналу NTV.

Виступаючи перед прихильниками, Ердоган заявив, що в Туреччині немає влади вище, ніж воля народу. За його словами, учасники заколоту отримають гідну відсіч.

"Прихильники перевороту повинні знати, що ми не звернемо з наміченого шляху, навіть якщо для цього знадобиться віддати життя, - заявив, зокрема Ердоган. - У влади в Туреччині знаходиться обране народом керівництво. Точно також країну очолює президент, обраний громадянами. Дай Боже, до кінця будемо виконувати свої обов'язки і ні за що не залишимо країну. Хочу, щоб це знали. Все закінчиться добре".

Президент, про місцезнаходження якого з початку перевороту не було відомо, розповів, що був у провінції Мармаріс на середземноморському узбережжі країни. "Відразу після мого від'їзду з готелю, по ньому було завдано авіаудару", - додав Ердоган.

Він визнав, що не має точної інформації про стан захопленого повстанцями голови Генерального штабу Збройних сил Хулусі Акари, однак висловив упевненість, що тому, як заручнику, нічого не зможуть зробити.

В останні години перед прильотом біля аеропорту зібралися сотні прихильників турецького президента, які раніше намагалися блокувати збройну техніку організаторів заколоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-