Литва просить Штати допомогти у зміцненні ППО

Литва просить Штати допомогти у зміцненні ППО

Укрінформ
Литва просить США про допомогу у справі зміцнення потужностей протиповітряної оборони (ППО) у регіоні.

Про це заявив литовський міністр оборони Юозас Олекас, повідомляє Delfi.

"Ми просимо американців про експертизу в узгодженні нашої регіональної архітектури ППО середньої дальності... Друге, у нас є системи ближньої дальності, частково США, частково з інших держав - це загальна інтеграція ППО. Ну і навчання, які дуже важливі, щоб наші військові опанували ці технології, були готові - це й обговорювалося", - сказав міністр оборони.

За його словами, дислоковані США елементи ППО доповнили б і значною мірою сприяли б національним зусиллям Литви з досягнення повної операційної здатності.

Згідно з виданням, секретар ВПС США на зустрічі підтвердила, що США готові надати всю необхідну експертизу як в плані формування регіональної архітектури ППО, так і в плані розвитку системи ППО середньої дальності в Литві.  Представник США також запевнила, що ВПС США і надалі братимуть участь у спільних навчаннях і надаватимуть підтримку розвитку інфраструктури на Авіабазі ВПС Литви.

Повідомляється також, що на зустрічі обговорювалося питання про перехід від місії повітряної поліції у країнах Балтії до протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-