Теракт у Ніцці: Посольство з’ясовує, чи є серед жертв українці

Теракт у Ніцці: Посольство з’ясовує, чи є серед жертв українці

Укрінформ
Посольство України у ії з’ясовує чи є серед 80 загиблих внаслідок теракту у Ніцці громадяни нашої країни.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в консульському відділі дипломатичного представництва України у Парижі.

«Наразі ми з’ясовуємо інформацію, чи є серед жертв громадяни України», - зазначив дипломат.

Про зусилля українських дипломатів також йдеться у дописі на офіційній сторінці Посольства України у Фейсбуці  "Інформація щодо громадянства жертв теракту у Ніцці наразі уточнюється», - зазначили дипломати.

Міжвідомчий кризовий центр, що працює при МЗС Франції оприлюднив також номер телефону концентру, подзвонивши до якого можна дізнатися про імена та дані жертв теракту, а також контактні дані для надання допомоги родинам загиблих. Про це йдеться на офіційній сторінці Quai d'Orsay (МЗС Франції) у Твіттері. У відповідному дописі зазначається, що зателефонувавши за номером + 33 (0) 1 43 17 56 46 можна дізнатися усі необхідні дані.

Нагадаємо, під час святкового салюту увечері 14 липня приблизно о 23:30 (за Києвом) велика біла вантажівка на повному ходу врізалася в натовп людей на Англійській набережній Ніцци. Автомобілем керував водій, який спрямував транспортний засіб на тротуар, де у цей час знаходилися сотні людей. Вантажівка встигла проїхати 2 км, збиваючи на своєму шляху людей. Лише через півгодини цього кривавого руху водій зупинив авто навпроти готелю Westminister.

Поліція, яка прибула на місце теракту застрелила водія. У місті одразу було оголошено антитерористичну операцію. Усі правоохоронні органи та рятувальні служби переведені у вищий ступінь терористичної загрози. У результаті теракту загинули щонайменше 80 осіб, 18 перебувають у тяжкому стані, сотні людей поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-