Навальний виклав картинки з розкішного життя віце-прем'єра РФ Шувалова

Навальний виклав картинки з розкішного життя віце-прем'єра РФ Шувалова

Укрінформ
Опозиційний російський політик Олексій Навальний опублікував розслідування свого Фонду боротьби з корупцією про першого віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова, в якому порівнює розкіш чиновника з арабськими шейхами.

Розслідування опубліковано на сайті Навального.

«Фонд боротьби з корупцією виявив у першого заступника голови уряду Ігоря Шувалова особистий літак Bombardier Global Express вартістю 52 млн дол. З минулого літа сім'я Шувалова 25 разів літала за кордон на цьому літаку, а дружина Шувалова 9 разів користувалася ним, щоб возити на виставки до Європи своїх собак. Тобто середній росіянин за усе життя виїжджає з Росії рідше, ніж собаки Шувалова за один рік», - пише Навальний.

За його розрахунками, перший заступник голови уряду витрачає в рік на польоти на прайвет-джеті 170 млн руб.(2,656 млн дол.), з яких 40 млн (0,625 млн дол.), - перевезення собак.

Навальний наводить слова «менеджера по собаках» подружжя Шувалових про перевезення собак елітної породи коргі (дружина Шувалова - Ольга - займається їх розведенням): «У бізнес-класі не так комфортно».

ФБК також знайшов у Шувалова замок в Австрії, куди чиновник, який закликав росіян затягнути паски і сміявся над малометражними квартирами у Росії, їздив 18 разів за рік.

Ще у Шувалова є безліч квартир у Москві, палац у ближньому Підмосков'ї, 500-метрова квартира у Лондоні і автомобіль Роллс-Ройс за 40 млн руб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-