Штайнмайер задоволений підсумками засідання ради НАТО-Росія

Штайнмайер задоволений підсумками засідання ради НАТО-Росія

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер привітав підсумки засідання ради НАТО-Росія, що відбулося в середу, назвавши їх корисними.

Його позицію виклав Міністерство закордонних справ Німеччини, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Я вітаю те, що всього через кілька днів після саміту у Варшаві відбулося засідання Ради НАТО-Росія, яке, як ми чули, було конструктивним», - заявив Штайнмайер.

Він нагадав, що під час зустрічі мова йшла, насамперед, про те, щоб відкрито говорити один з одним про питання транспарентності та скорочення ризиків. У цьому контексті, за словами дипломата, НАТО виклало російській стороні своє рішення саміту у Варшаві.

«Стало очевидно, що у обох сторін є інтерес до діалогу і обмінів, у тому числі в рамках Ради НАТО-Росія, до того, щоб у майбутньому використовувати цей форум як важливих канал для переговорів», - йдеться в заяві міністра, який постійно виступає за зміцнення діалогу між Заходом і Москвою.

Примітно, що Генсек альянсу Йенс Столтенберг куди критичніше оцінив результат зустрічі.

«Атмосфера на засіданні була хороша, але ми не прийшли до згоди», - підбив він підсумок, маючи на увазі, в тому числі, і відсутність консенсусу щодо українського питання.

А от постпред РФ при НАТО Олександр Грушко назвав заходи альянсу щодо зміцнення східних флангів "необгрунтованими, надлишковими, контрпродуктивними", такими, що носять "конфліктаційний характер" та ослаблюють загальноєвропейську регіональну безпеку. Такі заходи, за його оцінкою, “повертають нас до схем забезпечення безпеки часів холодної війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-