Німеччина має швидко реагувати на конфлікти - Меркель

Німеччина має швидко реагувати на конфлікти - Меркель

Укрінформ
Німеччина вбачає однією зі своїх основних цілей запобігання конфліктам і, якщо це вже неможливо, посильну участь в їх врегулюванні.

Про це йдеться у передмові канцлера ФРН Ангели Меркель до Білої книги з оборони та безпеки, затвердженої в середу урядом, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"У всі часи нашою метою має бути запобігання кризам і конфліктам: політика безпеки має бути розрахована на перспективу і бути стійкою, але водночас ми маємо бути здатні швидко відреагувати на жорстокі конфлікти, надати допомогу і зіграти свою роль у швидкому розв’язанні конфлікту", -  написала голова уряду.

Чим на більш ранній стадії вдається запобігти конфліктам, тим більшими є шанси недопущення ескалації і досягнення стабільності, наголошується в документі. "Німеччина повинна брати участь у запобіганні і стабілізації криз і конфліктів, як і в посткризовому, і постконфліктому управлінні", - наголошується у Книзі, підготовленій Міністерством оборони спільно з іншими урядовими структурами.

Вона передбачає значно ширшу участь бундесверу як в інших країнах, так і всередині самої Німеччини, зокрема, у разі виникнення серйозної терористичної загрози.

Уряд планує серйозно підвищити видатки на армію і довести її забезпечення до 2% ВВП, як це вимагало зробити до 2024 року від своїх членів НАТО на саміті в Уельсі в 2014 році. Днями Меркель заявила, що у світлі нових загроз ця мета "в середньо- і довгостроковій перспективі може бути не лише на папері".

Як раніше повідомляв Укрінформ, нині видатки на оборону становлять у бюджеті ФРН всього 1,2% або 34,3 млрд євро. Згідно з планами, до 2020 року уряд збільшить цю статтю до 39,2 млрд. Що, втім, однак не відповідатиме 2% ВВП, для цього цифра має сягати 60 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-