Генпрокурор США у Конгресі пояснювала, чому не порушується справа проти Клінтон

Генпрокурор США у Конгресі пояснювала, чому не порушується справа проти Клінтон

Укрінформ
Генеральний прокурор США Лоретта Лінч ухилилася від прямих запитань конгресменів-республіканців під час слухань у Палаті представників, які намагалися добитися від неї пояснень, чому Міністерство юстиції відмовилося висувати звинувачення проти Гілларі Клінтон у справі про її електронне листування.

Слухання відбулися у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Замість того, щоб надати Комітету з питань правосуддя відверті відповіді, як це зробив минулого четверга в Конгресі директор ФБР Комі, генпрокурор Лінч ухиляється від відповідальності бути відвертою з Конгресом", - зауважив голова Комітету конгресмен-республіканець Боб Гудлейт.

Лінч розчарувала законодавців, не надавши їм прямої відповіді на запитання, сформульовані з явним натяком на те, що проти Гілларі Клінтон все ж має бути порушена справа через те, що вона використовувала приватний сервер для службового листування.

"Директор ФБР Комі забезпечив мене детально обгрунтованими рекомендаціями, він надав перевагу зробити детальні заяви, і я хотіла би послатися на ці заяви. Як генеральний прокурор, я не можу робити будь-які подальші коментарі щодо фактів або суті розслідування", - підкреслила Лінч.

Нагадаємо: засідання комітету Палати представників за участю генерального прокурора відбулися через кілька днів після подібних слухань директора ФБР. Так, минулого четверга Джеймс Комі зауважив, що слідчі не знайшли доказів того, що Клінтон свідомо порушувала закон, через що ФБР і винесло рекомендацію не порушувати справу проти колишнього держсекретаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-