Конгрес викликав директора ФБР пояснити, чому не порушується справа проти Клінтон

Конгрес викликав директора ФБР пояснити, чому не порушується справа проти Клінтон

Укрінформ
Після того, як ФБР офіційно рекомендувало відмовити в порушенні справи проти екс-держсекретаря США Гілларі Клінтон, Конгрес США, очолюваний республіканцями, у четвер спробував здійснити ще один виток у цій справі.

На слухання до одного з комітетів Палати представників був викликаний директор ФБР Джеймс Комі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Рекомендації ФБР викликають подив і плутанину. Суть справи, представлена директором Комі, ясно свідчить, що Держсекретар Клінтон порушувала закон. Особи, які навмисно уникають закону, мають бути притягнуті до відповідальності", - зауважили в Комітеті з питань контролю та урядових реформ Палати представників, де проходило слухання.

При цьому законодавці підкреслили, що "Конгрес і американський народ мають право зрозуміти глибину й широту розслідування ФБР", натякнувши при цьому на застосування "подвійних стандартів" по відношенню до Клінтон.

У відповідь на це директор ФБР Джеймс Комі зауважив, що Клінтон була "украй необачною", коли користувалася недержавним сервером у службових цілях. Натомість, наголосив він, слідчі не знайшли доказів того, що Клінтон свідомо порушувала закон, через що ФБР і винесло рекомендацію не порушувати справу проти колишнього держсекретаря.

Відповідаючи на закиди законодавців про "подвійні стандарти", Комі наголосив, що подвійним стандартом була би ситуація, коли проти Клінтон почали би процес за необережність.

Нагадаємо: скандал навколо використання Гілларі Клінтон приватного поштового серверу в службових цілях тягнеться з початку її президентської кампанії, ставши основним аргументом проти неї з боку республіканських суперників у боротьбі за першу посаду в США.

Тим часом, схоже, що тяганина навколо скандалу на цьому не завершується – республіканські законодавці ініціювали на вівторок ще одні слухання по справі листування Клінтон, куди буде запрошена генеральний прокурор США Лоретта Лінч. Очевидно, їй належить відповідати на ті ж самі запитання, що й директору ФБР Комі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-