Пхеньян повністю розірвав дипломатичні контакти зі США

Пхеньян повністю розірвав дипломатичні контакти зі США

Укрінформ
Північна Корея закриває один з останніх шляхів комунікації зі Сполученими Штатами у відповідь на накладення санкцій на Кім Чен Ина з приводу порушення прав людини.

Про це інформує "Голос Америки".

"Пхеньян заявив у понеділок, що повідомив США про закриття дипломатичних контактів з Вашингтоном, які він вів за посередництвом бюро ООН в Нью-Йорку", - йдеться в публікації.

Минулого тижня Сполучені Штати наклали персональні санкції на Кім Чен Ина та кількох інших північнокорейських офіційних осіб. Це в додаток до вже існуючих санкцій з приводу програми виготовлення ядерної зброї.

В понеділок вранці КНДР погрозила вдатися до "фізичних заходів" після того, як США і Сеул повідомили про плани розгорнення в Південній Кореї модерної системи протиракетної оборони.

Пхеньян виступив з цими погрозами через кілька днів після того, як Вашингтон і Сеул вирішили встановити оборонну систему THAAD на Корейському півострові після кількох ядерних випробувань і запуску балістичних ракет.

Крім Північної Кореї також Китай і Росія висловили рішучу опозицію до розгорнення системи THAAD і закликали Вашингтон та Сеул відмовитися від неї.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хє заявила в понеділок, що THAAD – оборонна система на випадок атаки з боку КНДР і не скерована проти будь-якої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-