Сеул непокоїть шантаж Пхеньяна ракетами та

Сеул непокоїть шантаж Пхеньяна ракетами та "фізичним впливом"

Укрінформ
Регулярні випробувальні запуски ракет, які проводить Пхеньян, викликають занепокоєння у Південній Кореї.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

"Північна Корея у понеділок заявила, що готова здійснити "фізичний вплив" проти розміщення комплексної протиракетної системи США у Південній Кореї. Влада КНДР обіцяла одразу ж діяти, як тільки стане відомо про місце і час розміщення системи", - йдеться у повідомленні.

Чиновники з Південної Кореї заявили, що місце розміщення може бути обране у найближчі кілька тижнів, а саму систему буде встановлено до кінця наступного року.

Раніше цього місяця Вашингтон і Сеул оголосили про плани ПРО у Південній Кореї. Система має захистити країну від ядерної зброї, якою може володіти Пхеньян. Система THAAD знаходитиме північнокорейські ракети і збиватиме їх.

Про рішення було оголошено після того, як Пхеньян різко відреагував на запровадження персональних санкцій проти лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Сеул і Вашингтон запевнили, що ПРО не становить загрози для інших країн. Росія і Китай вже висловили занепокоєння у зв'язку з цим проектом. У Москві та Пекіні вважають, що розгортання системи загрожує безпеці інших країн.

Можливість розгортання системи ПРО обговорюється з початку року. Тоді Північна Корея провела випробування балістичної ракети далекої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-