Подробиці стрілянини в Далласі: засідка була добре спланованою

Подробиці стрілянини в Далласі: засідка була добре спланованою

Укрінформ
Правоохоронці, які розслідують стрілянину по поліцейських у центрі Далласа під час акції протесту в четвер, встановили, що стрілець, імовірно, вів вогонь самостійно, а його засідка була добре спланованою.

Про це повідомляє в п'ятницю телеканал ABC News.

"Засідка, яка залишила мертвими п'ятьох співробітників правоохоронних органів Далласа та спричинила поранення ще сімох, була добре спланована й добре продумана", - зазначив з приводу інциденту начальник поліції міста Девід Браун.

За попередньою інформацією слідства, стрільбу по поліцейських вів із засідки 25-річний Міка Хав'єр Джонсон. Водночас, поліція допитує трьох інших підозрюваних – двох чоловіків і одну жінку – які були затримані після стрілянини.

"Станом на зараз виглядає все так, що був один стрілець, який не був пов'язаний та не перебував під впливом будь-якої міжнародної терористичної організації", - цитує телеканал міністра внутрішньої безпеки США.

За свідченнями поліцейських, Джонсон вів вогонь по правоохоронцях, оскільки був розлючений через недавні розстріли поліцейськими двох чорношкірих чоловіків у двох різних штатах США. Він заявляв, що хоче вбивати білих, особливо співробітників поліції.

Коли правоохоронці оточили Джонсона, то спочатку проводили з ним переговори, які тривали кілька годин. Після цього злочинця підірвали за допомогою робота, начиненого вибухівкою.

За інформацією міноборони США, Міка Джонсон з 2013 по 2014 рр. служив у Афганістані та мав звання рядового першого класу. Після цього, до квітня 2015 року він був резервістом у Сухопутних військах США, де навчався на фахівця з теслярських робіт і кам'яної кладки.

Як повідомляв Укрінформ, стрілянина в Далласі почалася близько 20:45 за місцевим часом у четвер, коли сотні людей зібралися в центрі міста, щоб висловити протест у зв'язку з тим, що поліцейські розстріляли двох чорношкірих в місті Батон-Руж, штат Луїзіана, і навколо міста Сент-Пол, штат Міннесота. Акції протесту пройшли в четвер у багатьох великих містах Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-