«Даллаські стрільці» поранили 12 поліцейських та двох цивільних

«Даллаські стрільці» поранили 12 поліцейських та двох цивільних

Укрінформ
Внаслідок стрілянини, що виникла в центрі Далласа в четвер під час маршу протесту, від прицільних пострілів загинуло п'ятеро поліцейських, ще кілька людей, у тому числі двоє цивільних поранені.

Про це повідомляє у п'ятницю телеканал APC News із посиланням на AP.

"Озброєні люди обстріляли і вбили п'ять правоохоронців та поранили сімох під час мирного протесту проти фатальних розстрілів поліцейськими чорношкірих чоловіків в інших штатах", - зазначається в повідомленні.

За останньою уточненою інформацією, мер Далласа Майк Роулінгс повідомив, що під час маршу протесту в центрі міста поранення отримали 12 офіцерів і двоє цивільних.

Начальник поліції Девід Браун зазначив, що розстріл вчинили снайпери, і сказав, що трьох підозрюваних взяли під варту, а четвертий відкрив перестрілку з правоохоронцями в громадському гаражі та заявив переговірникам, що має намір завдати ще більшої шкоди поліцейським. Пізніше з'явилася офіційна інформація, що четвертий підозрюваний загинув від вибуху. При цьому обставини його загибелі поки не повідомляються.

Поліція оточила місце, де відбувалася стрілянина, команди саперів перевірили місцевість та не виявили вибухових речовин.

Як зазначив начальник поліції, стрільці "планували поранити і вбити якомога більше офіцерів".

Стрілянина почалася близько 20:45 за місцевим часом у четвер, коли сотні людей зібралися в центрі Далласа, щоб висловити протест у зв'язку зі смертельними наслідками дій поліцейських в місті Батон-Руж, штат Луїзіана, і навколо міста Сент-Пол, штат Міннесота. У обох випадках поліція застосувала зброю проти двох чорношкірих чоловіків, які померли від вогнепальних поранень. Акції протесту пройшли в четвер у багатьох великих містах Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-