Росія неправдиво трактує інцидент з американським дипломатом у Москві - Держдеп

Росія неправдиво трактує інцидент з американським дипломатом у Москві - Держдеп

Відео
Укрінформ
Державний департамент США називає неправдивими заяви російської сторони про інцидент, під час якого поліцейський здійснив фізичний напад на американського дипломата в Москві.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"6 червня акредитований американський дипломат, який назвав себе у відповідності до протоколу посольства, коли входив до будівлі американського посольства, був атакований російським поліцейським", - оголосив офіційну версію американської сторони речник Держдепу.

Він зауважив: "Росіяни заявляють, що поліцейський захищав посольство від неустановленої особи, що просто невірним".

Кірбі назвав дії російського поліцейського провокативними і небезпечними для американського працівника.

Він нагадав, що російські спецслужби посилили тиск на американський персонал та зривають виконання дипломатичних і консульських дій. Крім того, переслідування зазнають члени сімей дипломатів.

Кірбі підкреслив, що американська сторона сприймає це "дуже і дуже серйозно". Водночас він наголосив, що в Вашингтоні мають намір вирішувати це питання по міжурядових каналах, "оскільки, як відомо, російський уряд продовжує висувати голослівні твердження з приводу цього інциденту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-