Держдеп підтвердив, що від поліцейського в Москві постраждав дипломат США

Держдеп підтвердив, що від поліцейського в Москві постраждав дипломат США

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США офіційно підтвердило, що під стінами диппредставництва США в Москві від охоронця з російського боку постраждав "акредитований американський дипломат".

Про це заявив під час брифінгу в четвер речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу сказати, що держсекретар Керрі озвучив наші занепокоєння з приводу інциденту за участю акредитованого американського дипломата", - зазначив Кірбі.

Таким чином він дав відповідь на відео, оприлюднене російським телеканалом НТВ про те, що в посольство в Москві начебто намагався "вдертися" співробітник ЦРУ під прикриттям, а поліцейський просто охороняв посольство.

При цьому Кірбі нагадав, що Державний департамент США останнім часом вже висловлював стурбованість про посилення тиску в Росії на американських дипломатів. У тому числі, відбувалися фізичні ушкодження, залякування й тиск на дипломатів і членів їхніх родин з боку російських спецслужб, а також безпричинні зупинки дипломатичних авто дорожньою поліцією.

При цьому в Державному департаменті називають таку ситуацію "абсолютно неприйнятною" та піднімають це питання під час контактів на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-