У Пітері силовики провели обшуки у проукраїнських ультрас

У Пітері силовики провели обшуки у проукраїнських ультрас

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі активізувалася зачистка футбольних фанатів, не зовсім лояльних до влади.

Про це повідомляє телеканал «Дождь».

"Центр «Е» (екстремізм) і Слідчий комітет Росії 7 липня прийшли з обшуками до фанатів петербурзької угруповання «Невський синдикат». Кримінальну справу, за якою обшукують петербурзьких фанатів, завели ще рік тому. Первісна стаття - побої, але напередодні обшуків, які провели Слідчий комітет і Центр «Е», статтю замінили на «хуліганство»", - наголошується в повідомленні.

Відбувається це все через кілька тижнів після гучних скандалів з російськими фанатами Євро-2016 у Франції. Однак бійки та інші дії тих футбольних хуліганів були підтримані владою.

"З «Невським синдикатом» - інша ситуація. Це одне з найбільших фанатських об'єднань в Петербурзі. Воно відрізняється від решти пітерського фанатського руху позицією по Криму і Україні. Це питання сильно роз'єднав фанатський рух Росії. «Невський синдикат» належить до тих, хто в ситуації, що склалася підтримує Україну. Вони це демонстрували своїми банерами", - пише видання.

Нагадаємо: фанати українських футбольних клубів відіграли велику роль в українському Євромайдані. З початком російської агресії багато з них вирушили на фронт. При цьому у частини російських фанатів були налагоджені партнерські відносини з українськими, що збереглися дотепер. Саме це, очевидно, і турбує кремлівську владу не тільки в очікуванні футбольного ЧС-2018, але і парламентських (2016) з президентськими (2018) виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-