Меркель звинуватила Москву в погіршенні відносин НАТО й РФ

Меркель звинуватила Москву в погіршенні відносин НАТО й РФ

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає Росію відповідальною за втрату довіри у відносинах із Заходом, з НАТО, і називає виконання Мінських угод умовою їх нормалізації.

Про це вона заявила у четвер, виступаючи з урядовим посланням у бундестазі перед від'їздом на саміт НАТО у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Вирішальним для подальшого співробітництва з Росією буде, звичайно, реалізація мінських угод. Наразі ведуться активні консультації з цього приводу, включаючи підготовку місцевих виборів у Донецьку та Луганську", - сказала Меркель.

Водночас вона з жалем констатувала відсутність, як і раніше, стійкого перемир'я.

Меркель також поклала відповідальність за втрату довіри між НАТО і Росією на Москву. "Дії Росії під час кризи в Україні збентежили наших партнерів на сході", - зауважила вона.

"Коли верховенство закону і принцип непорушності кордонів ставляться під питання як на словах, так і на ділі, тоді відбувається втрата довіри", - сказала Меркель.

Глава уряду запевнила, що плани НАТО, у тому числі щодо ПРО, не спрямовані проти Росії, але є "важливим кроком у захисті людей на теренах альянсу", які однозначно потребують підтримки. Вона пообіцяла допомогу східноєвропейським партнерам за умов будь-яких атак з боку РФ, включаючи кібератаки. Двері для діалогу з Росією відкриті, нагадала вона. "Стримування і готовність до діалогу, солідарність з нашими партнерами по альянсу і простягнута рука для діалогу не є антонімами, вони нероздільні", - переконана канцлер ФРН.

Меркель також підкреслила, що НАТО "не закриває двері" перед новими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-