Обама нагадав Путіну особисто про зобов'язання Росії за

Обама нагадав Путіну особисто про зобов'язання Росії за "Мінськом"

Укрінформ
Президент США Барак Обама і президент Росії Володимир Путні обговорили в середу по телефону ряд зовнішньополітичних питань, у тому числі ситуацію в Україні, Нагірний Карабах, Сирію, боротьбу з ІДІЛ та іншими загрозами міжнародного тероризму.

При цьому американський лідер звернув увагу на необхідність повної імплементації російською стороною Мінських угод, повідомили в Білому домі.

"Що стосується України, президент Обама закликав президента Путіна вжити заходів, щоб покласти край суттєвому сплеску бойових дій на сході України, й підкреслив нагальну важливість подальшого просування повної імплементації Мінських домовленостей", - зазначається в документі за підсумками розмови.

У контексті конфлікту в Нагірному Карабаху, сторони обговорили зустріч Путіна з президентами Азербайджану і Вірменії 20 червня. При цьому Обама "висловив готовність активізувати зусилля" разом з Росією і Францією, як і співголів у Мінській групі ОБСЄ, з метою досягнення всеохоплюючого врегулювання конфлікту.

В питанні Сирії президент Обама висловив стурбованість щодо відмови сирійського режиму, підтримуваного Москвою, виконувати умови перемир'я.

Водночас, позиції сторін співпали в питанні боротьби з ІДІЛ і Аль-Нусра на території Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-