Мацеревич сподівається, що рішення саміту НАТО стримають РФ

Мацеревич сподівається, що рішення саміту НАТО стримають РФ

Укрінформ
На саміті НАТО 8-9 липня у Варшаві більшість рішень стосуватиметься східного флангу Альянсу, хоча і буде підкреслено важливість проблем на півдні.

Про це в інтерв’ю РАР заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

"Якщо йдеться про рішення військового характеру, то вони стосуватимуться східного флангу. Це щодо східного флангу ухвалюються рішення, які є результатом російської агресії", - заявив Мацеревич.

Водночас він зауважив, що це не применшує вагу рішень, пов’язаних з південним флангом, хоча Польща і підкреслює, що "загрозою для світового ладу є, насамперед, агресивна поведінка Російської Федерації".

"Це Росія окуповує частину території незалежної держави, веде там війну, в якій щодня гинуть не лише солдати, а й цивільні особи. Це Росія групує війська на своєму північно-західному кордоні, це російські війська зміцнюються ракетами "Іскандер" в Калінінградській області, це російські війська зміцнюють південний військовий округ країни. Тому ми бачимо найбільшу концентрацію (військ – ред.), яка загрожує європейській безпеці", - заявив Мацеревич.

Він висловив сподівання, що рішення на саміті НАТО про відлякування Росії будуть достатніми, і це призведе до того, що Росія відмовиться від своїх агресивних дій і врешті-решт відновить міжнародний лад – завершить агресію в Україні, включаючи деокупацію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-