Посол Польщі: Ми

Посол Польщі: Ми "окремо зацікавлені" у зміцненні співпраці НАТО-Україна

Укрінформ
Україна є складовою та елементом загальної ситуації в сфері безпеки, отже, формат її взаємодії з НАТО можна буде конкретизувати вже після Варшавського саміту.

Про це під час брифінгу для преси напередодні Варшавського саміту НАТО 8-9 липня заявив Посол Республіки Польща Генрик Літвін.

"Очевидно, що Україна є складовою та учасником загального процесу з безпеки в Європі. Напевно, говорити про конкретні параметри відносин, які країни НАТО хотіли б мати з Україною, можна буде вже після саміту. Але очевидно, що Україна є одним із партнерів, з яким НАТО хотіло б досягти взаємосумісності, та очікує побудови такої системи безпеки, військової дисципліни та процедур, які були б сумісними з тими, що існують в НАТО", - сказав Літвін, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Він особливо підкреслив, що Польща "окремо зацікавлена" у зміцненні співпраці НАТО з Україною. 

Дипломат також зауважив, що з польської точки зору важливо підкреслити, що політика відкритих дверей, як один з принципів політики НАТО, буде підтверджена.

"Ми переконані, що цей принцип буде підтверджений. Ми не переконані, в якому документі, але лідери НАТО наголошуватимуть на такому принципі відкритих дверей та на суверенному праві Альянсу приймати такі рішення. Тобто, політика розширення – це суверенне рішення НАТО, на яке не може здійснюватися жоден вирішальний вплив з поза меж Альянсу", – наголосив Літвін.

При цьому Посол зауважив, що Альянс має намір розвивати взаємини з партнерами на підставі різних міжнародних договорів та платформ з метою розширення зони стабільності та безпеки за межами НАТО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-