Brexit має стати сигналом про необхідність змін - Рютте

Brexit має стати сигналом про необхідність змін - Рютте

Укрінформ
Рішення Великої Британії залишити ЄС створило нову реальність у Європі і досі не відомо, до яких наслідків воно призведе.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час виступу у Європарламенті у Страсбурзі.

"Очевидно, що Brexit створив шокову хвилю, і ми досі не знаємо, якими саме будуть наслідки. Ми на незнаній території. І ми маємо визнати, що навіть якщо ми знайдемо ідеальний шлях справитися із цим "розлученням", наші проблеми не розвіються. Не лише британські виборці мають сумніви щодо європейської співпраці. В інших країнах ЄС, включно із Нідерландами, також є широка критика та євроскпетицизм", - сказав він, додавши, що має бути знайдено рішення.

Він відзначив, що розчарований рішенням британців залишити ЄС, оскільки воно створює проблеми як для громадян Великої Британії, так і для інших країн ЄС.

"Це рішення створює нову реальність і ми маємо діяти якомога обережніше, щоб звести до мінімуму шкоду для країн ЄС та британців", - сказав він.

Рютте також відзначив, що хоча робота в рамках ЄС загалом продовжується, але Brexit має стати сигналом про необхідність змін.

"Я вважаю, що найгіршою відповіддю на Brexit для Брюсселя та європейських столиць буде поводитися, наче нічого не трапилось - це показало б повне несприйняття ситуації у країна-членах ЄС. Я також вважаю, що було б неправильно сліпо кидатися вперед в напрямку більшої політичної інтеграції і більш "федеральної" Європи. Тому що це б теж було запереченням почуття, яке має багато людей у Європі, що ЄС є або став чимось віддаленим і відчуженим", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-