На варшавський саміт НАТО прибудуть 18 президентів і 21 прем’єр

На варшавський саміт НАТО прибудуть 18 президентів і 21 прем’єр

Укрінформ
У саміті НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві, візьмуть участь 18 глав держав, 21 глав урядів, 41 міністр закордонних справ та 39 міністрів оборони.

Про це повідомив один з високопоставлених польських дипломатів, інформує РАР.

"Ми сподіваємося, що саміт затвердить рішення, прийняті на зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони, які передбачають, що східний фланг буде зміцнено патрульними військовими групами, розміщеними в Польщі і трьох балтійських країнах",- повідомив дипломат.

Він повідомив, що їх бойова цінність полягає в тому, щоб можна було протидіяти гібридним загрозам. За словами дипломата, ці сили мали б протистояти діям на кшталт тих, які вчинила Росія у Криму на початку 2014 року.

Дипломат повідомив, що на саміт на сьогодні зареєструвалася понад 2,1 тис. делегатів, які складатимуть 65 національних делегацій і делегацій міжнародних організацій.

Найчисельнішою буде делегація зі США (300 осіб), штаб-квартири НАТО (понад 180 осіб), Канади (110 осіб), а також Туреччини (70 осіб).

Засідання саміту відбуватимуться на Національному стадіоні у спеціально створеному центрі на місці футбольного поля. У ньому будуть зали для засідань, а також кабінети для окремих гостей. Для президента США буде створено кабінет, який буде копією його овального кабінету у Білому домі.

Згідно з програмою саміту,  у п’ятницю, 8 липня, відбудеться міжнародна конференція за участю генсека НАТО Єнса Столтенберга. У цей же день після обіду розпочнеться робоча сесія, а також зустріч глав МЗС країн НАТО з делегацією Грузії. Наступного дня на саміті поговорять, зокрема, про проблеми Афганістану на рівні глав держав та урядів. О 15-й годині (16-й годині за київським часом) відбудеться сесія присвячена Україні.

На саміт акредитувалося близько 2 тис. журналістів.

Під час саміту у Варшаві відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО. Українську делегацію на саміті очолить Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-