Обама має намір на саміті НАТО просувати ідею співпраці Альянсу з ЄС

Обама має намір на саміті НАТО просувати ідею співпраці Альянсу з ЄС

Укрінформ
Сполучені Штати давно висловлювали ініціативу щодо співпраці між НАТО і Європейським Союзом у сфері безпеки, втім вихід Британії з ЄС, а також триваюча російська агресія проти України підвищує актуальність цього питання.

Про це президент США Барак Обама має намір наголосити під час саміту НАТО у Варшаві, зазначає The New York Times із посиланням на джерело в Білому домі.

"На зустрічі в Варшаві, як сказав високопоставлений чиновник з адміністрації, Обама планує підкреслити необхідність того, щоб Європейський Союз тісніше співпрацював з НАТО", - пише видання.

Це вже давно є метою Сполучених Штатів, але вихід Британії з ЄС робить її більш актуальною, сказав чиновник на умовах анонімності напередодні зустрічі НАТО.

"Вихід Великобританії з ЄС може мати значний вплив на безпеку Європи. Деякі експерти висловлюють побоювання, що це призведе, наприклад, до послаблення відповіді на російську агресію в Україні", - наголошується в публікації.

При цьому Північноатлантичний Альянс і Євросоюз могли би співпрацювати у сфері протидії кібератакам, координації військових навчань і патрулюванні центральної частини Середземного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-