У Париж не пускатимуть старі авто

У Париж не пускатимуть старі авто

Укрінформ
Паризька мерія з 1 липня - у рамках боротьби із забрудненням повітря - заборонила в’їзд до французької столиці для автомобілів і двоколісних транспортних засобів із двигунами (мотоцикли, мопеди, скутери тощо), старших 1997 і 1999 років по буднях з 8 до 20 години.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у мерії Парижа.

"У рамках програми боротьби із забрудненням з 1 липня забороняється в’їзд по буднях з 8-ї години ранку і до 20-ї години вечора автомобілів до 1997 року випуску, а двоколісному транспорту до 1999 року з дизельними або бензиновими двигунами", - зазначили у мерії.

За оцінками паризької мерії, заборона торкнеться майже 11 тисяч транспортних засобів. За порушення заборони передбачається штраф у сумі 35 євро, який з 1 січня 2017 року збільшиться майже удвічі, до 68 євро.

Мерія Парижа також пообіцяла підтримати всіх, хто відмовиться від старого автомобіля. Вони зможуть отримати 400 євро на єдині проїзні абонементи для громадського транспорту або на придбання велосипеда, або ж річний абонемент прокату на муніципальний велосипед Velolib, або 50-відсоткову знижку на прокат електромобілів.

Паризька влада має намір скоротити забруднення повітря більш ніж удвічі до 2020 року, щоб наблизитися до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). За даними дослідників, автомобільний транспорт є причиною 62% викидів діоксиду азоту і 55% інших шкідливих частинок в атмосферу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-