Із наслідками Brexit можна впоратися - Обама

Із наслідками Brexit можна впоратися - Обама

Укрінформ
Європейському Союзу та Великобританії вдасться вже найближчим часом виробити план дій стосовно виходу Об’єднаного Королівства з ЄС.

Таку думку під час виступу у парламенті Канади висловив президент США Барак Обама, передає кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на першу реакцію, я упевнений, що процес (виходу Великобританії зі складу ЄС – ред.) можна організувати розумно, належним чином», - сказав Обама.

На його переконання, трансатлантичні цінності об’єднують країни міцніше, ніж будь-що інше.

«Я очікую, що наші друзі по обидва боки Ла-Маншу зможуть виробити здійсненний план просування уперед. Я також упевнений, що трансатлантичні цінності, які ми всі поділяємо, як ліберальні ринкові демократії, є глибшими та сильнішими за будь-яку окрему подію», - наголосив президент США.

Однак він визнав, що обставини британського британському референдуму є унікальними, «хоча розчарування, яке відчувають люди – ні».

«Короткотермінові наслідки Brexit можна владнати, втім довгострокові тренди нерівності, переміщення та, як наслідок, соціального поділу ігнорувати не можна», - підсумував Обама.

За його словами, саме спроможність реагувати на сили глобалізації та технологічні зміни визначатиме витривалість міжнародного порядку, «від якого залежить безпека та процвітання прийдешніх поколінь».

Нагадаємо: президент США разом зі своїми колегами із Мексики та Канади брав у середу участь в саміті лідерів країн Північної Америки у Оттаві, після завершення якого виступив зі зверненням у канадському парламенті.

Фото: Facebook/The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-