У Москві охоронець у формі ФСБ зламав плече американському дипломату - ЗМІ

У Москві охоронець у формі ФСБ зламав плече американському дипломату - ЗМІ

Укрінформ
Охоронець у формі ФСБ скоїв напад на американського дипломата біля входу в посольство США в Москві і завдав йому травми, зламавши плече.

Про це повідомляє газета The Washington Post з посиланням на «чотирьох офіційних осіб США».

«Вранці 6 червня охоронець, одягнений у форму Федеральної служби безпеки Росії, біля посольства США в Москві напав і побив американського дипломата, який намагався увійти в комплекс будівель посольства», - йдеться в повідомленні.

Дипломат отримав ряд травм, у тому числі зламане плече. Але він зрештою зміг увійти в посольство, а потім був вивезений з Росії для отримання термінової медичної допомоги. І зараз цей дипломат залишається за межами РФ. У зв'язку з цим інцидентом, що залишилися без широкого освітлення, посол Росії в США Сергій Кисляк був викликаний в Держдепартамент США.

Причини нападу невідомі. Одне з джерел видання повідомило, що дипломат вирішив сховатися в посольстві, побоюючись затримання російськими спецслужбами. Інше джерело припустило, що дипломат міг працювати на американську розвідку.

Дана публікація продовжила спір, що виник раніше. Так, 27 червня The Washington Post опублікувала статтю, в якій говорилося, що американські дипломати систематично зазнають переслідувань з боку російських спецслужб. За даними газети, співробітники спецслужб залякують дипломатів, стежать за членами їх сімей і навіть проникають в їх будинки. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова у відповідь на публікацію заявила, що все навпаки: тиску зазнають російські дипломати в США.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-