Парламент Нідерландів відкинув ініціативу референдуму про вихід з ЄС

Парламент Нідерландів відкинув ініціативу референдуму про вихід з ЄС

Укрінформ
Ідею плебісциту підтримали лише 14 депутатів із 75.

Про це повідомляє DW.

"Парламент Нідерландів не підтримав пропозицію лідера правої Партії свободи Герта Вілдерса провести референдум про членство країни в Євросоюзі. На засіданні у вівторок, 28 червня, ідею плебісциту підтримали лише 14 депутатів з 75", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Вілдерс запропонував владі якомога швидше провести "Nexit". Однак, згідно з чинним законодавством Нідерландів, на сьогодні всенародне голосування про членство в ЄС неможливо.

Як відомо, після підведення підсумків референдуму у Великобританії відразу в декількох європейських країнах було запропоновано взяти приклад Сполученого Королівства і проголосувати питання про вихід з ЄС. Наприклад, лідер французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен схвалила рішення британців і запропонувала провести аналогічний плебісцит у Франції.

Петицію за проведення референдуму також почали підписувати фінські активісти, щоправда, депутати парламенту Фінляндії заявили, що нічого подібного в країні не планується.

Нагадаємо: згідно з опитуванням, майже третина громадян Німеччини (29%) підтримують ідею проведення в країні референдуму про вихід з Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-