У Нідерландах досі не знають, як ратифікувати асоціацію Україна-ЄС

У Нідерландах досі не знають, як ратифікувати асоціацію Україна-ЄС

Укрінформ
Уряд Нідерландів досі не визначив політичну і юридичну формулу, як забезпечити завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, враховуючи негативні результати голландського референдуму, проведеного у квітні.

Про це повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, за результатами першого дня засідання Європейської ради, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Нам потрібно рішення, яке матиме юридичну силу, що би урахувало багато позицій та дискусій, висловлених під час референдуму у Нідерландах. І я ще не знаю точну формулу цього. Це може бути – якщо ми змінимо текст. Це може бути, якщо ми знайдемо рішення, яке не передбачає зміни тексту Угоди про асоціацію. Я поки що не знаю», - сказав нідерландський прем’єр.

Рютте попередив – якщо рішення не буде знайдено, то Нідерланди не підпишуть Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

При цьому він зауважив, що процес вирішення проблеми є «складним, і шанси невеликими», але сторони повинні намагатися знайти рішення.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та уряді країн-членів Євросоюзу 28 червня доручили Раді ЄС якнайскоріше вирішити питання щодо занепокоєнь Нідерландів відносно ратифікації Угоди про асоціації ЄС-Україна за результатами голландського референдуму 6 квітня.

Офіційний Київ і переважна більшість політичних сил в ЄС, поважаючи волевиявлення голландців, наголошують, що політичне і юридичне вирішення ситуації щодо тимчасового призупинення у Нідерландах завершення процесу ратифікації Угоди повинно бути вирішено без внесення будь-яких змін до тексту документу та без проведення додаткових переговорів щодо асоціації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-