Віце-президент Європарламенту: Через Brexit лідери ЄС мають піти у відставку

Віце-президент Європарламенту: Через Brexit лідери ЄС мають піти у відставку

Укрінформ
Лідери Євросоюзу повинні подати у відставку у зв’язку з референдумом у Великій Британії, за результатами якого Лондон залишить ЄС.

Про це в ефірі телеканалу tvn24 заявив віце-президент Європарламенту, євродепутат від Польщі Ришард Чарнецький.

“Це поразка Євросоюзу, а тому лідери ЄС принаймні повинні попросити про вотум довіри. Я вважаю, що вони, звичайно, повинні подати у відставку, але цього не зроблять”,- зазначив Чарнецький.

Політик наголосив, що у відставку повинен подати, зокрема, президент Європейської Ради Дональд Туск, оскільки він був “обличчям угоди, яка мала вберегти Лондон від Brexit ”

Чарнецький повідомив, що у вівторок вранці буде скликано позачергове засідання Європарламенту у справі виходу Великої Британії з ЄС. За його словами, під час нього, напевно спроба “дотиснути до кінця педаль газу інтеграції, щоб перелякати потенційних послідовників (Великої Британії – ред.)”.

На переконання віце-президента Європарламенту, в інтересах Польщі утримання Великої Британії якомога ближче до Євросоюзу.

“В ЄС потрібно грати на кількох фортепіано, а не повторювати за Берліном усе, що він скаже”,- наголосив Чарнецький.

Він зазначив, що не варто розривати відносини з Великою Британією, яка донині давала 16% ВВП ЄС і становила 13% населення Спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-