Через Brexit Варшава збирає зустріч глав МЗС країн Євросоюзу

Через Brexit Варшава збирає зустріч глав МЗС країн Євросоюзу

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн ЄС зберуться у понеділок, 27 червня, у Варшаві для обговорення подальших дій у контексті виходу Великобританії з ЄС.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в МЗС Польщі.

“Зустріч відбудеться сьогодні у Варшаві о 13:00 (14:00 за київським часом)”, - поінформував співрозмовник агентства в польському зовнішньополітичному відомстві.

За його словами, поки що не відомо, чи всі глави МЗС країн ЄС прибудуть на зустріч до Варшави.

Він зазначив, що за результатами зустрічі буде організовано брифінг глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського. Водночас, співрозмовник не виключив, що у зустрічі з представниками ЗМІ можуть взяти участь міністри й інших країн.

Нагадаємо, з ініціативою проведення такої зустрічі вийшов глава польської дипломатії Ващиковський. Вона має бути відповіддю на зустріч в суботу у Берліні “шістки” країн-засновниць ЄС (Німеччини, Франції, Голландії, Бельгії, Люксембургу та Італії).

Речник польського уряду Рафал Бохенек напередодні поінформував, що переговори щодо Brexit потрібно вести з усіма, звідси й виникла ініціатива міністра Ващиковського. Він підкреслив, що Польща хоче бути країною, яка на рівних правах прийматиме рішення і формуватиме європейську політику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-