Штайнмайєр скликає засновників ЄС

Штайнмайєр скликає засновників ЄС

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр покликав у Берлін своїх колег із п'яти європейських країн для обговорення актуальних проблем.

Про це берлінському кореспондентові Укрінформу повідомили в МЗС Німеччини.

«Міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр у суботу прийме на віллі "Борзиш" на Тегельському озері колег із Франції Жана-Марка-Еро, Нідерландів Берта Кундерса, Італії Паоло Джентілоні, Бельгії Дідьє Рейндерса та Люксембургу Жана Ассельборна", - поінформували у МЗС.

Зустріч пройде в ключі "традиційних бесід засновників шести європейських держав", відзначили у дипвідомстві і нагадали, що на попередні подібні бесіди раніше запрошували Італія і Бельгія.

На зустрічі керівники зовнішньополітичних відомств шести країн проведуть обмін думками на поточні європейські політичні теми", - говорять у МЗС, не уточнюючи, що мова піде про вихід Великої Британії з ЄС. Втім, враховуючи, що зустріч скликана в оперативному порядку, саме ця тема і стане центральною.

Сам Штайнмайєр вже відреагував на новину записом у Тwitter: 

"Новини із Великої Британії дійсно витверезні. Схоже, сумний день для Європи".

Між тим, об 11.30 за місцевим часом у німецькій столиці збирається уряд ФРН і представники усіх фракцій парламенту, після чого, як повідомив прес-секретар канцлера Штефен Зайберт, Ангела Меркель вийде з офіційною заявою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-