"Трудовий майдан" у Парижі: профспілки водять протестувальників містом

Укрінформ
Найбільші профспілки Франції, що протестують проти реформи трудового законодавства, отримали дозвіл і розпочали демонстрацію за маршрутом, запропонованим префектурою поліції.

Спочатку МВС Франції відмовило учасникам протесту в узгодженні акції через неможливість забезпечити безпеку демонстрантів з огляду Чемпіонату Європи з футболу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Маніфестація вирушила зі столичної площі Бастилії об 11:00 за Києвом та прямує у напрямку центру.

Ще напередодні у префектурі поліції Парижа були категорично проти будь-яких демонстрацій, що стало першою з 1962 року під час війни в Алжирі забороною. «У нас немає іншого виходу, крім як заборонити маніфестацію, через небажання організаторів погодитися на статичний мітинг. Ми вивчили всі пропозиції профспілок, але префектура прийшла до висновку, що немає можливості забезпечити безпеку людей і майна по ходу колони», - пояснили в середу вранці в префектурі поліції.

Заборона на проведення демонстрації викликав різку критику з боку лідерів профспілок, а також багатьох французьких політиків. У результаті після тривалих переговорів організаторів протесту з МВС, профспілкові та студентські організації, які подавали запит на проведення акції, було надано згоду на її проведення за встановленим владою маршрутом.

Нагадаємо, що у Франції тривають протести проти реформи трудового законодавства. Практично кожна акція закінчується зіткненнями окремих радикалів з поліцією. Французький парламент обговорюватиме законопроект, що передбачає зміни на ринку праці 28 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-