Анексія Криму змушує НАТО захищати своїх союзників – глава МЗС Болгарії

Анексія Криму змушує НАТО захищати своїх союзників – глава МЗС Болгарії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов вважає, що саме російська анексія Криму поставила НАТО перед необхідністю захищати своїх союзників.

Таку думку він висловив в інтерв'ю болгарським ЗМІ. 

«Після анексії Криму утворився серйозний дисбаланс сил у регіоні Чорного моря. У наявності скупчення збройних сил Росії. Цей факт поставив НАТО перед необхідністю демонструвати готовність захищати своїх союзників і повернути баланс сил в колишнє русло», - зазначив Мітов.

Глава зовнішньополітичного відомства Болгарії закликав не піддаватися емоціям і не драматизувати ситуацію, оскільки «ніхто ні на кого не збирається нападати».

Кількома днями раніше керівництво Болгарії виступило із заявою, в якій спростувало інформацію про можливу участь у створенні за ініціативою Румунії чорноморської  флотилії НАТО. Разом з цим в документі підкреслювалося, що Болгарія не відмовиться від участі у військових навчаннях альянсу в Чорному морі, висловлює готовність надати власний військовий контингент (близько 400 військовослужбовців) для створення багатонаціональної піхотної бригади НАТО на території Румунії.

Фото: peopleandcountries.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-