Саміт НАТО у Варшаві буде найбільшим в історії - Мацеревич

Саміт НАТО у Варшаві буде найбільшим в історії - Мацеревич

Укрінформ
Варшавський саміт НАТО у Варшаві, який відбудеться 8-9 липня, буде найбільшим в історії.

Про це в понеділок під час прес-конференції на Національному стадіоні у Варшаві, де відбуватимуться більшість заходів в рамках саміту НАТО, заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Це - найбільший саміт НАТО в історії Альянсу, перший саміт, який відбувається у Варшаві і перший саміт нинішнього генсека НАТО Єнса Столтенберга. Цей саміт буде позитивним, оскільки на ньому прийматимуться рішення, аби світ був безпечнішим”, - зазначив Мацеревич.

Він нагадав, що у саміті братимуть участь 28 делегацій країн НАТО, 26 делегацій країн-союзників, делегації штаб-квартири НАТО, Світового банку, ООН та ЄС.

Мацеревич зауважив, що на саміті буде документально підтверджено рішення про посилення безпеки східного флангу НАТО. Водночас міністр зауважив, що єдність і безпека НАТО має бути цілісною, а тому Альянс повинен в однаковій мірі зосереджуватися як на безпеці східного, так і південного флангів.

Нагадаємо: нещодавно Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час саміту Варшаві буде проведено засідання Комісії Україна - НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-