Бундестаг просять визнати військовополонених із СРСР жертвами нацизму

Бундестаг просять визнати військовополонених із СРСР жертвами нацизму

Укрінформ
Депутати бундестагу від партії "Союз-90 / зелені" звернулися з листом до парламенту з ініціативою офіційно визнати колишніх радянських військовополонених жертвами нацистського режиму.

Відповідний лист на ім'я голови бундестагу Норберта Ламмерта направили депутати Марілуїза Бек і Фолькер Бек, повідомляє у середу Focus

«Час іде, і було б соромно і прикро, якби німецький бундестаг продовжував відмовлятися визнати тяжку несправедливість», - йдеться у листі.

«Радянські військовополонені були безправними жертвами расистської ідеології нацистського режиму», - пишуть політики.

Торік бундестаг прийняв рішення виділити кожному колишньому ув'язненому концтаборів «фінансову допомогу» в розмірі 2500 євро. Всього було виділено 10 млн євро. «Але гроші - це одне, а недвозначні слова - інше», - наголошують депутати.

Кількість колишніх військовополонених, які дожили до наших днів, точно не відома. Прийнято вважати, що це близько 4000 осіб.

Німецьке законодавство досі не визнавало радянських військовополонених, на відміну від євреїв, сінті та ромів, офіційними жертвами нацистського режиму. При цьому лише в перший рік просування вглиб радянської території нацисти, які вважали слов'ян «недолюдьми», замучили в таборах смерті не менш як 38 тис. радянських військовополонених.

22 червня виповнилося 75 років від дня нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз. У цей день пройде ряд неголосних заходів, а в бундестазі скорботній даті будуть присвячені годинні дебати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-