Spiegel: «Кібер-атакою ІДІЛ» керувала Росія

Spiegel: «Кібер-атакою ІДІЛ» керувала Росія

Укрінформ
За вчиненою нещодавно хакерською атакою нібито «Кібер-Халіфату» Ісламської держави стоїть Росія.

Таку версію висуває німецький журнал Spiegel.

«За так званим «Кібер-Халіфатом» насправді можуть стояти кремлівські хакери», - пише видання  у суботньому номері.

"Ісламська держава", за оцінкою німецьких спецслужб, не в змозі проводити складні комп'ютерні атаки і операції по саботажу в Мережі, вважають джерела ЗМІ. Тому, вважають вони, сам цей «Кібер-Халіфат» є «російським винаходом», на що вказує багато фактів.

Відповідні підозри з'явилися ще після блокування нібито з боку ІДІЛ французького телеканалу TV Monde протягом кількох годин і використання його сайту для погроз на адресу французів у квітні 2015 року. Нові дані дають підстави вважати, що хакерські атаки "Кібер-Халіфату" на центральне командування збройних сил США у 2015 році і на Держдепартамент США і саудівські силові відомства на початку 2016 року насправді були здійснені також за російським замовленням.

Німецькі спецслужби вважають, що під керівництвом трьох російських спецслужб - ФСБ, ГРУ і СВР - у даний час працюють більш як 4 тисячі кіберагентів. Це можна порівняти з аналогічним персоналом США, які оголосили, що до 2018 року збільшать штат співробітників "кібер-місій" до більш ніжпонад 6 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-