Винуватця 27 млн спам-повідомлень у Facebook засудили до в'язниці та штрафу

Винуватця 27 млн спам-повідомлень у Facebook засудили до в'язниці та штрафу

Укрінформ
Сенфорд Уоллес, хакер, який відправив більше 27 мільйонів спам-повідомлень користувачам мережі Facebook, засуджений до 30 місяців тюремного ув'язнення та штрафу у розмірі 310 629 доларів.

Про це пише The New York Daily News.

"Уоллес, якого охрестили "королем спаму", зламав понад 500 тис. акаунтів у Facebook, починаючи з листопада 2008-го по березень 2009 року, надсилаючи користувачам соцмережі посилання на веб-сайти зі шкідливими програмами, які надавали чоловіку доступ до усієї інформації на сторінках, в тому числі і до "списку друзів", - йдеться у повідомленні.

Так, здійснюючи таку масштабну розсилку, хакер розраховував отримати гроші від низки компаній, які платять, виходячи з рівня трафіку пересланої інформації.

Зазначається, що Facebook був далеко не першим сайтом злодіянь хакера. Його "спам кар'єра" почалася ще в 90-х роках, коли чоловік розсилав непотрібні факсимільні повідомлення.

У 2007 році проти Уоллеса вже був поданий цивільний позов від соціальної мережі MySpace, однак тоді хакеру вдалося уникнути покарання. Цього разу чоловік визнав себе винним за однією зі статей за "шахрайство" і пов'язану із ним діяльність, за що отримав 2,5 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-