Норвегія модернізує армію для захисту від Росії

Норвегія модернізує армію для захисту від Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Норвегії оголосила про наймасштабнішу після закінчення холодної війни модернізацію військового сектора, метою якої є захист від Росії.

Про це повідомляє DW.

«Норвегія оголосила про масштабне зміцнення своєї обороноздатності і модернізації військового сектора з метою захисту від "все більш непередбачуваної Росії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з новим законом, поданим урядом, протягом найближчих 20 років Норвегія планує збільшити військовий бюджет на 165 млрд крон (17,5 млрд євро).

"На жаль, геополітичні обставини в останні роки істотно змінилися на гірше, - заявила на прес-конференції в Осло прем'єр-міністр країни Ерна Сульберг. - У нас є все більш непередбачуваний сусід на сході, який зміцнює свій військовий потенціал і виявляє готовність використовувати військову силу в якості політичного інструменту".

Так званий закон про військове програмування спрямований на модернізацію армії та передбачає збереження вже існуючих ресурсів, так і придбання нових озброєнь.

Норвегія, зокрема, планує закупити 52 винищувачі п'ятого покоління F-35 і чотири підводні човни, а також нові літаки військово-морського спостереження, які замінять шість застарілих патрульних літаків P-3 Orion.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-