МЗС РФ викликав посла Франції за

МЗС РФ викликав посла Франції за "утиски" фанатів

Укрінформ
Посла Франції у Росії Жана Моріса Ріпера викликали у російське міністерство закордонних справ через затримання російських уболівальників, які приїхали у Францію на чемпіонат Європи з футболу.

Про це інформує пресс-служба російського відомства.

"Увагу французького дипломата було прикуто до дискримінаційного та невиборчого характеру вжитих щодо російських громадян заходів - за рішенням Прокурора м.Марсель усіх 43 людей, включаючи 3 водіїв, затримано на 48 годин для проведення слідчих дій", - зазначається у повідомленні.

Російське міністерство назвало неприпустимим те, що консульства РФ не були оповіщені про те, що сталося. МЗС також закликав французьку владу "в правовому й цивілізованому руслі" вирішити питання про долю затриманих росіян, оскільки "подальше нагнітання антиросійських настроїв навколо теми участі нашої збірної у Чемпіонаті Європи з футболу здатне істотно обтяжити атмосферу російсько-французьких відносин".

Як повідомлялося, 14 червня у Франції заарештували 43 російських уболівальників, які переїжджали з Марселя у Лілль на наступну гру. Їх заарештували через смерть мозку англійського уболівальника, який отримав травми голови під час масової бійки у Марселі. Зазначається, що російські фанати нанесли йому численні травми голови. Їх заарештували для впізнання. 11 росіян, повідомив генеральний консул РФ у Марселі Сергій Молчанов, до ранку 15 червня було звільнено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-