Румунія радиться з сусідами, як зміцнити безпеку в Чорному морі

Румунія радиться з сусідами, як зміцнити безпеку в Чорному морі

Укрінформ
Румунія веде переговори з Туреччиною та Болгарією для вжиття додаткових заходів з консолідації обороноздатності та безпеки чорноморського регіону.

Про це поінформували у Міністерстві оборони Румунії за підсумками участі глави оборонного відомства Михні Моток у саміті країн-членів НАТО у Брюсселі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нині Румунія проводить переговори з Болгарією та Туреччиною з питання вжиття додаткових заходів для консолідації обороноздатності та безпеки у зоні Чорного моря за участю військово-морських сил наших держав", - зазначив Моток.

 За його словами, розміщення у Румунії додаткової сухопутної бригади НАТО сприятиме зміцненню регіональної безпеки  та стабілізації ситуації на Південно-східному фланзі НАТО.

Раніше, під час саміту глав оборонних відомства країн-членів НАТО у Брюсселі обговорювалося питання про розміщення на території Румунії додаткової багатонаціональної сухопутної бригади Альянсу, проте остаточне рішення буде прийнято на Варшавському саміті НАТО у липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-