Сили НАТО в Чорному морі

Сили НАТО в Чорному морі "надихнули" Росію на нові погрози

Укрінформ
Директор департаменту загальноєвропейської співпраці МЗС РФ Андрій Келін заявив, що постійна присутність НАТО в Чорному морі носитиме дестабілізуючий характер і завдасть збитку безпеки регіону.

Про це він сказав "Інтерфаксу".

"Якщо питання буде вирішено відносно створення постійного з'єднання, то, звичайно, це матиме дестабілізуючий характер, це зовсім не морський простір НАТО, жодного відношення до альянсу воно не має, в Чорному морі є повна свобода мореплавання. Не думаю, що це поліпшить наші відносини з НАТО", - сказав Келін.

Дипломат нагадав, що досі такого з'єднання в Чорному морі не було, були окремі заходження військових суден нерегіональних держав, зокрема американців. Він побоюється, що "наскільки нам відомо, НАТО дійсно розглядає варіант присутності в регіоні Чорного моря, відповідаючи на заклики окремих країн, зокрема Румунії, встановити там постійне з'єднання натовців із залученням регіональних держав".

Напередодні генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг заявив, що НАТО збільшує свою присутність у Чорноморському регіоні: "Ми проводимо патрулювання повітряного простору, збільшили присутність на морі, ми проводимо більше навчань. Зараз ми прийняли рішення про те, що продовжуватимемо активізувати наші зусилля в регіоні Чорного моря". Він додав, що глави оборонних відомств країн альянсу на своїй нараді у вівторок обговорювали створення румунської рамкової бригади у складі багатонаціональної дивізії південний "Схід".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-