Узбекистан тимчасово закрив кордон для чотирьох сусідніх країн - ЗМІ

Узбекистан тимчасово закрив кордон для чотирьох сусідніх країн - ЗМІ

Укрінформ
Узбекистан тимчасово призупинено пропуск через свій кордон для громадян, транспорту та вантажів, що прямують з Киргизії та інших країн регіону, обмеження не стосується жителів киргизького эксклава Барак.

Про це передає Інтерфакс.

Як повідомили в Державній прикордонній службі Киргизії, у період з 15 по 25 червня узбецька сторона припиняє пропуск громадян, транспортних засобів та вантажів, які в'їжджають в Узбекистан з Киргизії, Таджикистану, Казахстану і Туркменістану.

Разом з тим співрозмовник підкреслив, що виняток зроблено для жителів эксклава Барак Кара-Сууйского району Ошської області на півдні Киргизії (киргизька анклав на території Узбекистану), яким дозволено перетинати киргизько-узбецький державний кордон в попередньому режимі.

Він не уточнив причину тимчасового зупинення пропуску людей, транспорту і вантажів через киргизько-узбецький кордон, разом з тим 23-24 червня в Ташкенті пройде ювілейний саміт Шанхайської організації співпраці в зв'язку з чим, за повідомленням узбецьких ЗМІ, країною приймаються заходи для забезпечення безпеки напередодні майбутньої зустрічі лідерів ШОС.

На кордоні Киргизії й Узбекистану діють 15 контрольно-пропускних пунктів, сім з них тимчасово з травня поточного року закриті в цілях виконання міжнародних зобов'язань республіки в рамках Євразійського економічного союзу.

Фото: litetrip.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-