Канада відмовилася визнавати дії ІДІЛ геноцидом

Канада відмовилася визнавати дії ІДІЛ геноцидом

Укрінформ
Парламент Канади відхилив законопроект щодо визнання численних злодіянь ІДІЛ у Сирії та Іраку актами геноциду.

Як передає кореспондент Укрінформу, за ухвалення цього законопроекту проголосувало 139 депутатів при мінімально необхідних 170.

«Це свідчення падіння Ліберальної партії та темна пляма на репутації Канади як захисниці прав людини», - сказала після голосування лідер офіційної опозиції та автор законопроекту Рона Амброз.

Джастін Трюдо, лідер Лібералів, абсолютна більшість яких проголосували проти цього законопроекту, пояснив свою позицію тим, що подібні питання мають вирішувати юристи, а не політики. Він нагадав, що Канада звернулася до Радбезу ООН із прохання вивчити, чи правильно називати дії ІДІЛ геноцидом.

«Ми не вважаємо, що подібні рішення мають ухвалюватися політиками. Визначення геноциду має відбуватися об’єктивно та відповідально. Саме тому ми звернулися до органу міжнародної влади із прохання розтлумачити», - зазначив Трюдо.

Нагадаємо: депутат від опозиційної Консервативної партії Рона Амброз минулого тижня подала до парламенту законопроект, який пропонував визнати дії ІДІЛ геноцидом. На її переконання, терористи вчиняють злочини проти людяності, знищуючи християн, єзидів, мусульман-шиїтів та представників інших релігійних та національних меншин у Сирії та Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-