Батальйони НАТО у Польщі є проривом в історії Альянсу - Мацеревич

Батальйони НАТО у Польщі є проривом в історії Альянсу - Мацеревич

Укрінформ
Розміщення чотирьох батальйонів НАТО на східному фланзі Альянсу є проривом в історії організації, адже безпека Польщі буде суттєво посилена.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич після зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО у Брюсселі, інформує tvn24.

“Це прорив в історії НАТО. До цього часу наша присутність (у Альянсі – ред.) мала трохи паперовий характер. Фактично, реальна безпека Польщі дуже серйозно змінилася”,- заявив Мацеревич.

Він зазначив, що чотири батальйони країн НАТО, які буде розміщено в Польщі та країнах Балтії, будуть бойовими, а не навчальними.

Утім він зауважив, що рішення НАТО є на “мінімальному” рівні, якщо брати до уваги загрозу з боку Росії, яка “хоче змінити нинішню архітектуру безпеки в Європі”.

“Це перший крок, якщо йдеться про сили, необхідні для того, щоб результативно стримувати Росію. Ми це усвідомлюємо, але це є кроком, на який пішло НАТО для ефективного відлякування і стримування у разі спроби агресії до того часу, поки не підійде підкріплення”,- заявив Мацеревич.

За його словами, батальйон в Польщі буде повністю готовим до дій на початку 2017 року.

Глав Міноборони поінформував, що питання, з якої країни НАТО батальйон дислокуватиметься в Польщі, вирішуватиметься під час саміту Альянсу 8-9 липня.

Як раніше повідомляло агентство, Болгарія готова приєднатися до сухопутної бригади НАТО в Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-