ФБР розкопало подробиці про орландського стрільця

ФБР розкопало подробиці про орландського стрільця

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань США підтвердило, що Омар Матін, що напав на нічний гей-клуб Pulse в Орландо, потрапив у поле зору правоохоронних органів ще в 2013 році.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"ФБР вперше звернуло увагу на Матіна в 2013 році, коли він допустив різкі коментарі в розмові зі своїми колегами по роботі, заявивши про нібито наявні у нього зв'язки з терористами", - заявив на брифінгу агент ФБР Рональд Хоппер.

За його словами, тоді ФБР перевірило показання свідків, записи підозрюваного, а також взяла чоловіка під спостереження і двічі допитало його. Підтвердити його зв'язки з екстремістами не вдалося, і розслідування було закрито.

Хоппер додав, що вдруге Матіна перевіряли на предмет можливих зв'язків із народженим у США смертником Салахом Абу. Тоді з ним також поговорили агенти ФБР, але вони зробили висновок, що він ніякої загрози не представляє.

Пильну увагу з боку ФБР не завадило Матину мати дозвіл на зброю.

Як повідомлялося, в результаті стрілянини в нічному гей-клубі Pulse в Орландо загинули 50 осіб, ще 53 отримали поранення. Нападник - 29-річний етнічний афганець і громадянин США Омар Матін - був убитий спецназом під час штурму.

Стрілянина в Орландо в штаті Флорида стала наймасовішим за кількістю жертв збройним нападом в громадських місцях в історії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-